Припреми се ‒ ускоро се отвара јесења рунда такмичења у оквиру DiscoverEU иницијативе!

29 September 2023

Млади од 18 година из Србије, од 4. до 18. октобра 2023. године, имају прилику да конкуришу за добијање бесплатних путних пропусница за путовање Европом путем DiscoverEU иницијативе. Изабрани осамнаестогодишњаци из Србије и још 32 европске земље добиће прилику да путују Европом почев од марта следеће године, користећи првенствено воз као превозно средство, и да на тај начин открију разноликост Европе, уче о њеној богатој културној баштини и историји, као и да се упознају са другим младима и прошире своје видике.

Конкурс за DiscoverEU путну пропусницу биће отворен на Европском порталу за младе, а линк ка пријавном формулару биће доступан на дан отварања пријава. На конкурс могу да се пријаве млади који су рођени између 1. јануара 2005. године и 31. децембра 2005. године, а млади који освоје путне пропуснице моћи ће да путују између 1. марта 2024. године и 31. маја 2025. године, с тим што њихово путовање мора да траје најмање један, а највише 30 дана у оквиру тог периода.

Сви заинтересовани из Србије који желе да се пријаве на конкурс треба да поседују важећу личну карту или пасош, или документ којим се доказује пребивалиште у Републици Србији, као и валидну имејл-адресу. Приликом пријављивања, кандидати треба да унесу личне податке у пријавни формулар, као и да одговоре на квиз од пет питања и на отворено питање, на основу којих ће се рангирати. Одабрани кандидати ће путем мобилне апликације (DiscoverEU Travel App) моћи да приступе својој путној пропусници, као и Европској омладинској картици са попустима за посете установама културе, локални превоз, смештај и друге активности.

Више информација о DiscoverEU иницијативи доступно је путем одељка често постављена питања, као и официјалне Фејсбук групе.

Сви заинтересовани за учешће у DiscoverEU иницијативи могу да се додатно информишу и на бесплатном једночасовном вебинару који организује Инфо центар Фондације Темпус у петак, 6. октобра 2023. године у 15.30 часова. За пријаву учешћа потребно је попуњавање кратког регистрационог формулара, најкасније до 6. октобра у 12 часова.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.