TIME TO MOVE

Time to move је водећа кампања Еуродеска кoja информише младе о могућностима за студирање, волонтирање и праксе у иностранству и помаже им да пронађу најпогодније програме за свој лични развој. Сваке године током октобра, кампања окупља стотине омладинских организација и на хиљаде младих широм Европе. Упркос епидемији COVID-19, у току октобра 2020. године, у кампањи је организовано 936 догађаја у чак 28 земаља Европе, од којих је велики број био одржан онлајн. Србија учествује у Time to move кампањи од оснивања националног Еуродеск центр 2019. године.

Међу активностима у оквиру Time to move кампање, заинтересовани млади могу пронаћи неке необавезне сесије попут предавања у школама, културних сесија или информативних штандова на сајмовима, али и неке не тако традиционалне информативне догађаје попут концерата, планинарења, бициклизма, вечери друштвених игара или вечери слем поезије. Међу активностима у 2019. години, Еуродеск је представио Time to move игру картама. Ова забавна и едукативна активност може се спроводити са младима у учионицама или на другим догађајима, а циљ јој је представљање Европе и многих могућности које су доступне у Европи.

Кампања је посебно усмерена на младе људе из руралних средина, који обично немају приступ информацијама за младе, као и на младе незапослене особе и младе који нису у систему образовања и обука, а који би могли да имају користи од искуства мобилности. Циљ Time to move кампање је и да ове групе младих упознају и препознају локалне информативне тачке Еуродеска као места где могу добити смернице, уколико осећају потребу да разговарају о својим плановима и томе како међународни пројекти могу допринети њиховој будућности.

Кампању подржава интернет сајт timetomove.info. Преко ње млади путем интерактивне мапе могу да добију свеобухватне информације о свим регистрованим догађајима у оквиру кампање.

Као додатни подстицај, Еуродеск сваке године организује Time to move такмичење за најбољи дизајн мајице, који се користи у кампањи наредне године. Млади узраста од 13 до 30 година могу да су да такмиче са својим предлогом решења и имају прилику да освоје Interrail карту за путовање возом по Европи. У 2019. години на конкурс је стигло преко 300 пријава, од којих је Еуродеск наградио 8 младих људи.

Пратите Еуродескове канале информисања да бисте били у току са предстојећом кампањом.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.