Могућности за младе

Sent by me

cute

Значи, желим да урадим нешто другачије ... одем у иностранство и слично. То је оно чиме се Еуродеск бави, зар не?

Sent by Eurodesk

Да ли си икада размишљао/размишаљала о међународном искуству? То може бити волонтерски пројекат, стажирање у иностранству или размена у сврху учења као што је радни камп или студирање преко Еразмуса. Такво искуство може бити прекретница у твом животу. Млади који су учествовали у таквим пројектима кажу да су стекли нове пријатеље, открили нове културе и развили вештине запошљивости и самопоуздања. Наравно, мораћеш да будеш сигуран да се упушташ у квалитетан програм и да ћеш добити праву подршку!

Sent by me

sleepy

Бла, бла... А шта ви нудите?

Sent by Eurodesk

Еуродеск нуди сјајне услуге младима који су вољни да оду у иностранство, попут јединствене базе могућности за одлазак у иностранство ради волонтирања, учења или праксе. Такође, приказује отворене европске и међународне конкурсе како би се твој глас чуо и добио прилику да освојиш награде. Овај алат је бесплатан, прегледај га и види где може да те одведе!

У нашој Бази могућности наћи ћеш следеће прилике:

Учење: програми, фондови и стипендије за учење и студирање у иностранству 
Волонтирање: програми, фондови и пројекти за волонтирање у иностранству
Праксе: плаћене праксе и стажирања у међународним и европским установама попут Светске банке, Европске уније, Суда правде, Уједињених нација итд.
Учествовање: Отворени позиви за учешће у консултацијама, такмичењима, конкурсима за награде, признања, играма
Грантови: финансијска подршка омладинским пројектима, омладинском раду и информисању младих од стране Европске уније, попут конкурса у оквиру програма Еразмус+, Хоризонт 2020,  Европа за грађане и грађанке, као и приватних фондација

Sent by me

love

Свиђа ми се! Али изгледа баааш компликовано! Ко може да ми помогне?

Sent by Eurodesk

Ако си већ спреман за одлазак у иностранство, прегледај Базу могућности и додатне корисне ресурсе за припрему путовања у иностранство:

Here is a short guide on the links:

• Map of Eurodesk contact points: get in touch with our national and local multipliers to get support with your mobility projects
Country specific database: provides you links to main sources of information about the destination country
• Check the European Youth Portal to learn about youth rights, useful tips and much more.
• Contact the National Agencies in charge of the programmes you are interested in! For example, for Erasmus and the European Solidarity Corps.
Useful links: links to databases that provide various offers to learn, volunteer or work abroad, youth and volunteering organisations, mobility tools and networks.

Sent by me

sunglasses

Сјајнооо! Одох да погледам! Хвала!

Sent by Eurodesk

И још нешто: буди у току тако што ћеш се регистровати за наш newsletter и запратити нас на друштвеним мрежама!

Stay updated!

Пријави се на месечни Еуродеск newsletter.

Sent by me

wink

Наравно!

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.