ЕВРОПСКИ ПОРТАЛ ЗА МЛАДЕ И НЕДЕЉА МЛАДИХ

У власништву Европске комисије, а покренут и уређиван од стране Еуродеск мреже, Европски портал за младе нуди европске и националне информације и могућности које су занимљиве младима који живе, уче и раде у Европи. Даје информације о осам главних тема - активно учешће, култура и креативност, социјална инклузија, глобална питања, образовање, волонтирање, рад и путовања - и покрива 34 земље на 28 језика. Еуродеск мрежа такође одговара на упите младих путем портала на 8 тема и у вези са програмом Европска иницијатива за солидарност.

Европска недеља младих одржава се сваке две године широм Европе како би се прославиле и промовисале омладинске активности. Састоји се од широког спектра догађаја и активности организованих у све 33 земље које пуноправно учествују у Еразмус+ програму, а координирају их Националне агенција за Еразмус+ програм. Следеће издање планирано је за последњу недељу маја 2021. године. Еуродеск веома блиско сарађује са Националним агенцијама у предлагању и организовању активности током Европске недеље младих. Тако јe нпр. у 2017. години, Недеља младих акценат ставила на вредности солидарности, ангажовања, учешћа и укључивања у складу са другим ЕУ иницијативама, попут Европске иницијативе за солидарност и прославе 30 година Еразмуса.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.