Млади путници у оквиру DiscoverEU иницијативе у посети Београду

24 July 2023

DiscoverEU је иницијатива у оквиру Еразмус+ програма Европске уније, која свим осамнаестогодишњацима из 27 држава чланица ЕУ, Норвешке, Исланда, Лихтенштајна, Турске, Северне Македоније и Србије пружа прилику да освоје путне пропуснице за путовање по другим европским државама возом или, уколико је то оправдано, неким другим превозним средством.

Сви добитници путних пропусница имају прилику да у своје путовања уврсте и учешће на специјално организованим Meet-up скуповима широм Европе, који су намењени упознавању младих са европским градовима и повезивању са осталим DiscoverEU путницима кроз различите активности: музичке фестивале, обилазак града, излете и слично.

Овом приликом Фондација Темпус, која је задужена за промоцију Еразмус+ програма у Републици Србији у оквиру којег се реализује и DiscoverEU иницијатива, угостила је групу младих из различитих европских држава током тродневног Meet-up догађаја под називом Enjoy three days in the vibrant cultural capital of Serbia - Belgrade!.

Догађај је трајао од 10. до 12. јула 2023. године.

Млади су посетили Музеј Николе Тесле и Манакову кућу у оквиру Етнографског музеја где су учествовали у радионици израде накита од сребра. Такође, кроз учешће у вођеној туристичкој тури Београдом имали су прилику да посете важне градске локалитете и да се упознају са српским обичајима и традицијом.

 

Сви заинтересовани више о DiscoverEU иницијативи могу да сазнају путем Европског портала за младе, а наредна рунда такмичења за освајање путних пропусница се очекује у октобру 2023. године.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.