Re-open EU: водич за сигурно путовање кроз Европску унију током пандемије КОВИД-19

18 June 2021

Уколико овог лета планирате да посетите земље Европске уније, било да је сврха туризам, образовање, посета пријатељима или родбини, подсећамо вас на платформу Re-Open EU на којој можете пронаћи све ажуриране информације о условима уласка и путовања по државама чланицама ЕУ, као и јавном здравству, мерама заштите против корона вируса и евентуалним рестрикцијама које су у контексту пандемије на снази у овим земљама. Платформа на једном месту нуди све неопходне информације за безбедно кретање кроз државе Европске уније. Између осталог, на њој се може пронаћи и листа епидемиолошки безбедних земаља које нису чланице Европске уније, али за чије грађане нису предвиђене никакве рестрикције, међу којима се од средине јуна нашла и Република Србија.

Платформа је основана у јуну прошле године, као део настојања Европске комисије за поновно оживљавање и промоцију туризма. Платформа је доступна и преко веб-апликације за мобилне телефоне.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.