Пријаве за учешће у DiscoverEU јесењем позиву су отворене

12 October 2022

Осамнаестогодишњаци из Србије који су заинтересовани за учешће у DiscoverEU иницијативи и желе да се пријаве за освајање DiscoverEU путне пропуснице за путовање по Европи то сада могу учинити попуњавањем електронске пријаве на Европском порталу за младе. Пријављивање за учешће у иницијативи је отворено до уторка, 25. октобра у 12 сати, а електронска пријава подразумева попуњавање основних података о кандидату, као и учешће у квизу.

Право за учешће на конкурсу имају младе особе рођене између 1. јануара 2004. године и 31. децембра 2004. године, које имају држављанство Србије или неке друге земље која учествује у DiscoverEU иницијативи и поседују валидан пасош. У случају да буду селектовани, кандидати ће имати прилику да путују од 1 до 30 дана у оквиру периода од 1. марта 2023. године до 29. фебруара 2024. године, користећи првенствено воз као превозно средство. Могуће је путовати у земље које учествују у DiscoverEU иницијативи, где спадају све државе чланице Европске уније, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка, Северна Македонија и Турска.

Селектовани кандидати могу да изаберу једну од две врсте путних пропусница, фиксну или флексибилну, као и да одаберу да ли желе да путују самостално или у оквиру групе. Поред освајања DiscoverEU путне пропуснице за путовање возом, селектовани кандидати ће добити и EYCA картицу, која нуди бројне попусте на смештај, исхрану и културне активности у иностранству.

Додатне информације о самој иницијативи и пријави за учешће се могу пронађи користећи DiscoverEU летак за заинтересованe, док се успешни апликанти о корацима након добијања DiscoverEU пропуснице и планирању путовања о томе могу информисати кроз DiscoverEU летак за добитнике путних пропусница.

 

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.