Добро дошли на нови сајт Eurodesk.rs!

09 February 2021

Поштовани посетиоци, добро дошли на интернет презентацију националног Еуродеск центра у Србији.

Овде ћете моћи да на брз и једноставан начин пронађете поуздане информације о могућностима за мобилност младих у сврху неформалног учења и формалног образовања у Европи и шире, као и на тему активног грађанства младих. Сајт је пре свега посвећен младима, њиховим родитељима, наставницима, као и свим особама које раде са младима. Осим информација о програмима мобилности младих у сврху учења, попут прилика за краћа и дужа волонтирања, студије, размене или праксе у иностранству, у пар кликова можете доћи до разних корисних алата и ресурса који вам могу помоћи у даљој потрази, а потом и припреми за мобилност, самом боравку у иностранству, па и након повратка.

Сајт је једноставан за навигацију и подељен је на неколико делова, а структура прати потребе две главне циљне групе Еуродеска: младих и омладинских радника. Мени Могућности за младе намењен је младима и садржи практичне информације, алате, ресурсе и линкове на тему мобилности у иностранство и активног учешћа у друштву. У менију Омладинска политика омладински радници и млади могу пронаћи корисне информације и ресурсе на ову тему, превасходно из европског контекста. У рубрици О нама можете сазнати више о европској мрежи Еуродеск и њеним пројектима, као и о Еуродеску Србија који приређује овај сајт. У одељку Вести објављиваћемо новости на актуелне теме из света мобилности, омладинског рада и друштвене партиципације младих у Србији и Европи. Увек нас можете контактирати за додатне информације и подршку, као и сугестије у вези са самим сајтом.

Еуродеск Србија је најмлађи члан европске мреже Еуродеск. Еуродеск мрежа пружа бесплатне, квалитетне и проверене информације о могућностима за мобилност младих, промовише европске програме мобилности попут Еразмус+ и Европске иницијативе за солидарност, охрабрује активно грађанство младих и развој политика за младе. Национални Еуродеск центар у Србији функционише у оквиру Фондације Темпус и налази се у Информативном центру Фондације Темпус.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.