БАЗЕ МОГУЋНОСТИ

БАЗА МОГУЋНОСТИ ЗА СТУДИРАЊЕ

Еразмус+ могућности за учење финансиране из грантова ЕУ
Еразмус+ је програм Европске уније за образовање, обуке, омладину и спорт за период 2014-2020. године. Програм Ерасмус+ има за циљ јачање вештина и запошљивости, као и модернизацију образовања, обука и омладинског рада.
https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about_en

Study in Europe
Веб страна за студенте широм света који желе да студирају у Европи. Без обзира да ли су заинтересовани за основне, мастер или докторске студије, овде могу добити основне информације о могућностима студирања и стипендијама у преко 30 европских земаља.
https://ec.europa.eu/education/study-in-europe/planning-studies/checklist_en

Портали о студирању
Корисна веб страница са листама програма основних, мастер и докторских студија, кратких курсева и програма учења на даљину широм Европе.
https://studyportals.com/

Портал стипендија
Корисна веб страница за стипендије, грантове и друге видове финансирања студената.
https://www.scholarshipportal.com/

Erasmusu
Заједница за Еразмус и студенте на размени. Овде можете пронаћи информације о свим Еразмус градовима и универзитетима, пронаћи свој смештај и повезати се са својим будућим Еразмус пријатељима.
https://erasmusu.com/

БАЗА МОГУЋНОСТИ ЗА ВОЛОНТИРАЊЕ

Европска иницијатива за солидарност
Нови програм Европске уније који нуди младим људима могућност да волонтирају или раде на пројектима (у својој земљи или у иностранству), помажући заједницама и људима широм Европе. Заинтересовани млади могу се регистровати за овај програм већ са 17 година, али пројекат ће моћи да започну најраније када напуне 18 година, док је горња старосна граница за учешће 30 година. Након једноставног поступка регистрације, млади могу бити изабрани и позвани да се придруже широком спектру пројеката, попут помоћи у спречавању природних катастрофа или обнове након њих, помоћи у центрима за азиланте или решавања различитих друштвених питања у заједницама.
https://europa.eu/youth/solidarity_en

База организација Европског волонтерског сервиса
Списак организација које су биле акредитоване за извођење пројеката у оквиру програма Европског волонтрерског сервиса (ЕВС) Европске уније, као и њихови контакт подаци. ЕВС је под окриљем неколико генерација програма ЕУ намењених младима, закључно са програмом Еразмус+, са великим успехом реализован дуже од 20 година. Нови програм Европска иницијатива за солидарност корене има у активностима ЕВС, а већина организација акредитованих за извођење ЕВС пројеката данас поседује Ознаку квалитета потребну за учешће у пројектима Европске иницијативе за солидарност.
https://europa.eu/youth/volunteering/organisations_en

База волонтерских пројеката
Ако желиш да се придружиш све већем броју младих људи који волонтирају у Европи и широм света, на интернету можеш пронаћи много могућности из којих можеш одабрати најбоље прилике за себе.
https://europa.eu/youth/go-abroad/volunteering/opportunities_en

EU Aid волонтерске прилике
Списак волонтерских места, укључујући и оналјн волонтирање, у оквиру иницијативе EU Aid volunteers Европске уније. Распоређени волонтери на пројектима хуманитарне помоћи добијају обуку, трошкове смештаја и путовања, а могу имати могућност да прођу и додатну обуку у европској хуманитарној организацији пре распоређивања.
https://webgate.ec.europa.eu/echo/eu-aid-volunteers_en/

Алијанса европских волонтерских сервиса
Ова организација представља национална тела која воде међународне волонтерске пројекте. На сајту се могу наћи детаљна презентација мреже и корисна листа свих њених организација чланица по земљама.
http://www.alliance-network.eu/

Service Civil International
Волонтерски пројекти широм света, информације о организацијама које се њима баве и многи корисни линкови и документа.
https://sci.ngo/

Волонтери Уједињених нација
Отворена врата ка могућностима са УН добровољцима и истомишљеницима широм света. Сазнајте више о различитим опцијама волонтирања: у иностранству, у својој земљи и на мрежи. Прочитајте о искуствима бивших волонтера.
https://www.unv.org/

Волонтери Уједињених нација - онлајн волонтерски сервис
Овај сајт је намењен волонтерима који желе да се укључе у развојне пројекте без напуштања свог дома, као и организацијама које траже онлајн волонтере широм света. Овде ћете наћи преведене документе, чланке, податке и пројекте за помоћ људима и заједницама у свету у развоју.
https://www.onlinevolunteering.org/en

Међународна културна размена младих
International Cultural Youth Exchange је непрофитна, међународна омладинска организација која координира размену младих и програме волонтерских услуга у више од 38 земаља широм света. Волонтерске позиције су обично у областима социјалног рада, образовања, омладинског рада, здравственог образовања и заштити животне средине. Сајт садржи базу података о волонтерским позицијама која се може претраживати.
https://www.icye.org/

Greenpeace
Волонтери су увек добродошли на Greenpeace.
https://www.greenpeace.org/international/act/volunteer/

Прилике за волонтирање на органским фармама широм света
World Wide Opportunities on Organic farms (WWOOF) је мрежа националних организација које помажу волонтерима да живе и уче на имањима за производњу органске хране у Африци, Америци, Азији, Европи, Блиском Истоку и Океанији. Организације чланице WWOOF окупљају домаћине и волонтере (WWOOF-ере) који помажу једни другима у креирању здравијег света.
http://wwoofinternational.org/

Voluntary Worker
Сајт који ће ти помоћи да пронађеш информације и савете о волонтерском раду широм света у било којој животној доби.
http://www.voluntaryworker.co.uk/

Idealist.org
Повезује људе, организације и ресурсе и нуди место за проналажење волонтерских прилика, непрофитних послова, пракси и организација широм света.
https://www.idealist.org/en/

Млади за размену и разумевање
Млади за размену и разумевање (Youth for Exchange and Understanding – YEU) раде на промоцији мира, разумевања и сарадње између младих људи у свету, у духу поштовања људских права.
http://www.yeu-international.org/

Европске образовне размене - Млади за разумевање
European Educational Exchanges – Youth for Understanding (EEE-YFU) је кровна организација националних организација Млади за разумевање у Европи која тренутно броји 29 организација чланица. Млади за разумевање је непрофитна организација за размену младих која организује програме размене за студенте од 15 до 18 година у више од 50 земаља широм света.
https://eee-yfu.org/

БАЗА МОГУЋНОСТИ ЗА РАД

Еразмус за младе предузетнике
Erasmus for Young Entrepreneurs је програм Европске уније, независан од програма Еразмус+, који даје новим и амбициозним предузетницима шансу да уче од искусних предузетника који воде мала предузећа у другим земљама. Размена искустава се одвија током боравка код искусног предузетника, који новом предузетнику помаже да стекне вештине потребне за вођење мале фирме.
https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

ErasmusIntern
Интернет платформа Еразмус студентске мреже (Erasmus Student Network – ESN) на којој компаније и организације могу објавити своје понуде за праксу и тражити практиканте, и где студенти који желе да оду на праксу у иностранство могу да имају своје профиле, претражују и пријављују се за конкурсе за праксу.
https://erasmusintern.org/

EURAXESS
Интернет страница Европске уније намењена истраживачима који желе да своју истраживачку каријеру наставе у Европи. На овом месту су основне информације о европским истраживачким могућностима које покривају финансирање, стипендије и савете за планирање пресељења. Такође се може претраживати преко 40000 радних места годишње на универзитетима, истраживачким институтима и у индустрији широм Европе.
https://euraxess.ec.europa.eu/

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.