Национални Eurodesk центар прославља пет година постојања

01 November 2023

У марту 2019. године, Србија је постала 36. земља чланица Eurodesk мреже. Национални Eurodesk центар у Србији ове године је започео пету годину рада у оквиру Фондације Темпус, под окриљем њеног Информативног центра.

Eurodesk је европска мрежа која пружа бесплатне, квалитетне и проверене информације о могућностима за мобилност младих, промовише европске програме мобилности као што су Еразмус+ и Европска иницијатива за солидарност, охрабрује активно грађанство младих и развој политика за младе. Eurodesk мрежа уређује и Европски портал за младе на којем су доступне свеобухватне информације о могућностима које су доступне младима, попут волонтирања у другим државама Европе, учествовања у DiscoverEU иницијативи и слично. На интернет страници Eurodesk мреже, а посебно у оквиру Eurodesk базе могућности за мобилност, младима су доступне информације о стипендијама, стручним праксама, тренинзима, обукама и различитим конкурсима, које заинтересовани могу да добијају и путем електронског билтена.

Национални Eurodesk центар у Србији је од свог оснивања организовао велики број вебинара и радионица и учествовао на бројним сајмовима и другим догађајима са циљем информисања младих, родитеља, наставника, омладинских радника и свих који с њима раде о могућностима које млади имају за учење и усавршавање. Национални Eurodesk центар свакодневно пружа информације свим заинтересованима и путем Информативног центра Фондације Темпус ‒ уживо на адреси Теразије 39, први спрат, Београд, телефоном на број 011 3342 430, опција 1 или имејлом ‒ слањем упита на адресу info@tempus.ac.rs.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.