Time to move активности у октобру – учествуј и ти!

02 October 2023

У оквиру овогодишње Time to Move кампање и Еразмус+ дана, национални Eurodesk центар одржаће низ догађаја чији је главни циљ промовисање услуга Eurodesk европске мреже које се тичу информисања младих о могућностима за студирање, волонтирање, праксе и друге видове мобилности у иностранству.

Национални Eurodesk центар позива младе да се пријаве и учествују у следећим догађајима током октобра:

 

  • Вебинар Путуј Европом: учествуј у DiscoverEU такмичењу за осамнаестогодишњаке, 6. октобар, 15.30–16.30 часова
  • Вебинар Eurodesk – прилике за мобилност младих у Европи, 11. октобар, 15.30–16.30 часова
  • Вебинар Како да одеш на студентску размену или праксу кроз Еразмус+ или CEEPUS програм?, 16. октобар, 16.00–17.00 часова
  • Вебинар Како да се пријавиш за Еразмус Мундус заједнички мастер програм?, 30. октобар, 15.30–16.30 часова

 

Петак, 6. октобар

Вебинар: Путуј Европом: учествуј у DiscoverEU такмичењу за осамнаестогодишњаке

У оквиру програма Еразмус+, DiscoverEU иницијатива нуди осамнаестогодишњацима из Србије прилику да освоје бесплатне путне пропуснице за путовање по другим европским државама. Млади од 18 година из Србије ће у периоду од 4. октобра (од 12 часова) до 18. oктобра (до 12 часова) моћи да конкуришу за добијање ових пропусница и путују по Европи.

У циљу промоције DiscoverEU иницијативе и октобарског конкурса, Инфо центар Фондације Темпус организује бесплатан, једночасовни вебинар намењен младима, рођеним од 1. јануара 2005.  до 31. децембра 2005. године, као и свима који раде са њима: наставницима, омладинским радницима, стручним сарадницима и родитељима. Учесници вебинара добиће детаљне информације о поступку пријављивања, правилима учешћа, врстама путних пропусница и осталим детаљима у вези са учествовањем у DiscoverEU такмичењу.

Вебинар се одржава 6. октобра 2023. године од 15.30 до 16.30 часова. Пријава се врши попуњавањем регистрационог формулара, који је доступан овде, најкасније до 6. октобра у 12 часова.

 

Среда, 11. октобар

Вебинар: Eurodesk – прилике за мобилност младих у Европи

Вебинар је намењен свим младим особама до 30 година, као и особама које раде са младима (омладинским радницима), које желе да се информишу о приликама за мобилност младих у Европи, као и о самој Eurodesk мрежи која те прилике промовише. Учесници вебинара моћи ће да се упознају са Eurodesk сајтом, Eurodesk базом могућности за мобилност, која пружа информације и могућност претраге прилика за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству, као и са мапама активности намењеним младима.

Такође, биће представљена Европска иницијатива за солидарност која пружа могућност учешћа у међународним волонтерским камповима за младе у Србији или иностранству. Више информација о овом програму пружиће представници Волонтерског центра Војводине.

Вебинар организује Фондација Темпус – Национални Eurodesk центар у Србији, у оквиру кампање Time to move коју Eurodesk мрежа спроводи сваког октобра широм Европe.

Вебинар се одржава у среду, 11. октобра од 15.30 до 16.30 часова. Пријава се врши попуњавањем регистрационог формулара, који је доступан овде, најкасније до 11. октобра у 12 часова.

 

Понедељак, 16. октобар

Вебинар: Како да одеш на студентску размену или праксу кроз Еразмус+ или CEEPUS програм?

Национални Eurodesk центар, у оквиру Информативног центра Фондације Темпус, а као део Time to Move кампање, организује вебинар намењен студентима свих нивоа студија на државним и приватним високошколским установама у Србији који су заинтересовани за учешће у CEEPUS и Еразмус+ студентским разменама и праксама у иностранству.

На вебинару, учесницима ће бити представљени услови учешћа, висина и обухват стипендија, потребна документација и начин пријаве.

Вебинар се одржава у понедељак, 16. октобра од 16 до 17 часова. За учешће на вебинару потребно је да се попуни кратак пријавни формулар најкасније до 16. октобра у 12 часова.

Електронски формулар је доступан на овом линку.

 

Понедељак30. октобар

Вебинар: Како да се пријавиш за Еразмус Мундус заједнички мастер програм?

Национални Eurodesk центар, у склопу Информативног центра Фондације Темпус, а као део Time to Move кампање, организује вебинар у понедељак, 30. октобра од 15.30 до 16.30 часова, намењен свим актуелним и свршеним студентима који су заинтересовани за конкурисање за целокупне стипендиране мастер студије на неком од Еразмус Мундус заједничких мастер програма.

На вебинару, учесницима ће бити приказано како се претражује каталог Еразмус Мундус мастер програма, потребна документација и начин пријаве.

Вебинар се одржава у понедељак, 30. октобра од 15.30 до 16.30 часова. За учешће на вебинару потребно је да се попуни кратак пријавни формулар, најкасније до 30. октобра у 12 часова. Електронски формулар је доступан на овом линку.

Уколико будете имали техничких проблема приликом пријаве или су Вам потребне додатне информације у вези са догађајима, молимо Вас да се обратите Информативном центру Фондације Темпус имејлом на адресу info@tempus.ac.rs или телефоном на број 011 3342 430, опција 1.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.