Иницијатива Youth Voices – нека Европа чује твој глас

27 April 2022

У оквиру Европске године младих 2022, Европска комисија је креирала прву гласовну платформу намењену младима, где млади Европљани, укључујући младе из Србије, могу да сниме и оставе гласовну поруку и на тај начин преузму активну улогу у креирању будућности Европе.

Гласовној платформи можеш приступити кликом на https://youthvoices.eu/, а платформа је доступна и на српском језику. Посетиоци сајта могу одабрати режим приступачности или имерзивни режим сајта, након чега ће моћи да приступе гласовним порукама других младих из Европе. Млади који одлуче да оставе поруку на платформи ће имати прилику да искажу своје мишљење на неку од девет тема: европске вредности, уметност и култура, дигитализација, образовање и мобилност у образовању, запошљавање, екологија, млади и свет, инклузија и здравље, квалитет живота и спорт. Остављањем своје поруке на платформи, млади омогућавају другим младима, као и званичницима ЕУ, да чују њихово мишљење на дате теме, чиме могу допринети стварању боље европске будућности.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.