Припреми се: ускоро се отвара први овогодишњи конкурс за DiscoverEU путовања

01 April 2022

Млади од 18 година из Србије од 7. до 21. априла по први пут ће моћи да конкуришу за добијање бесплатних путних пропусница за путовање Европом путем DiscoverEU иницијативе. Изабрани осамнаестогодишњаци из Србије и још 32 европске земље ће добити прилику да путују Европом почев од јула ове године, користећи првенствено воз као превозно средство, и на тај начин открију разноликост Европе, уче о њеној богатој културној баштини и историји, као и да се упознају са другим младима и прошире своје видике.

Конкурс за DiscoverEU путовања ће бити отворен на Европском порталу за младе од 7. априла 2022. године у подне до 21. априла 2022. године у подне, а линк ка пријавном формулару ће бити доступан на дан отварања пријава. На конкурс се могу пријавити млади рођени између 1. јула 2003. године и 30. јуна 2004. године, а млади који добију путне пропуснице ће моћи да путују између 1. јула 2022. године и 30. јуна 2023. године, с тим што њихово путовање мора трајати најмање један, а највише 30 дана у оквиру тог периода.

Сви заинтересовани за пријаву на конкурс из Србије ће морати да поседују важећу личну карту или пасош, или документ којим се доказује пребивалиште у Републици Србији, као и валидну имејл адресу. Осим тога, у склопу пријаве ће се од кандидата тражити да унесу личне податке у пријавни формулар, као и да одговоре на квиз од 5 питања и на отворено питање, на основу којих ће се они рангирати. Одабрани кандидати ће путем мобилне апликације (DiscoverEU Travel App) моћи да приступе својој путној пропусници, као и картици са попустима за посете установама културе, локални превоз, смештај и друге активности.

Сви заинтересовани за учешће у иницијативи се о њој могу информисати и путем бесплатног, једночасовног вебинара, који организује Инфо центар Фондације Темпус у петак. 8. априла 2022. године у 16 часова. За пријаву учешћа у вебинару је потребно попунити кратак регистрациони формулар, најкасније до 8. априла у 12 часова.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.