Европска година младих 2022 – позив за пријаву активности

01 March 2022

Да ли организујете неку занимљиву активност за младе? Додајте је на мапу Европске године младих 2022!

Европска унија је одредила 2022. годину за Европску годину младих, са циљем да младима пружи више и боље могућности за будућност, а Србија је део ове иницијативе. Европи је потребна визија, ангажовање и учешће свих младих људи како би изградили бољу будућност, која је зелена, инклузивна и дигитална.

Ако сте организација или установа активна у сектору младих или неформална група младих из Србије, и планирате да организујете неку активност или догађај који би могао бити интересантан за друге младе људе, можете је поделити и промовисати путем интерактивне мапе догађаја на Европском порталу за младе. Потребан вам је само EU login налог, помоћу кога ћете се улоговати на портал и попунити основне информације о догађају или активности. Врло је једноставно – погледајте наш видео!

На мапи већ сада можете пронаћи мноштво активности које се одвијају у земљама ЕУ и на којима млади људи, студенти, омладински радници, наставници и многи други могу да учествују, било уживо или онлајн.

Иницијатива Европска година младих 2022 има за циљ да реафирмише позитивну перспективу за младе, са посебним фокусом на негативне ефекте пандемије COVID-19 на младе, наглашавајући како зелена и дигитална транзиција и друге политике Европске уније нуде могућности за младе и друштво у целини. Један од циљева иницијативе је пружање подршке младима, кроз рад са њима, а посебно младима са смањеним могућностима, са циљем да стекну релевантна знања и компетенције и тако постану активни грађани, инспирисани европским осећајем припадности. Додатно, један од циљева јесте и да се младима пружи подршка да боље разумеју и активно промовишу различите могућности које су им доступне како би се подржао њихов лични, друштвени, економски и професионални развој.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.