Европска недеља младих обележена и у Србији

31 May 2021

Национални Еуродеск центар у Србији, његови сарадници-мултипликатори и друге организације и установе широм земље обележиле су овогодишњу „Европску недељу младих“ (24-30. маја), традиционалну манифестацију намењену младима која се одржава широм Европе сваке друге године, ове године под мотом „Наша будућност у нашим рукама“.

Ове године, међу 825 догађаја у 31 земљи који су регистровани на Европском порталу за младе, нашло се 8 догађаја у Србији на различите теме и у различитим форматима, које су окупиле близу 1000 учесника. Национални Еуродеск центар организовао је два вебинара која детаљније пружају информације о могућностима за волонтирање младих и Еуродеск ресурсима помоћу којих се млади могу информисати о приликама за мобилност. Обележавању су се придружиле и друге организације из Србије, обогативши Европску недељу младих својим онлајн и уживо активностима.

Овогодишња ”Европска недеља младих” имала је два главна циља, а то су:

  • Неговање учешћа младих, њиховим ангажовањем, повезивањем и оснаживањем;
  • Промоција нове генерације програма Европске уније за младе: Еразмус+ и Европска иницијатива за солидарност.

”Европска недеља младих” подразумева дискусију о свим важним темама за младе, открива могућности које ЕУ нуди младим људима, али и слави успешне приче у оквиру програма. Углавном се одржава сваке друге године широм Европе и представља врхунац европских догађаја намењених младима и омладинском сектору. Главни организатори догађаја су Националне агенције за програме Еразмус+ и Европска иницијатива за солидарност, као и Еуродеск мрежа.

Све о ”Европској недељи младих”, те мапу свих активности организованих широм Европе можете пронаћи на Европском порталу за младе.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.