Youthpass сертификати у новом руху у склопу програма за младе ЕУ

23 April 2021

SALTO ресурсни центар за обуке и сарадњу, заједно са Европском комисијом и другим партнерима тренутно развија Youthpass сертификате за нову генерацију омладинског дела програма Еразмус+ и програма Европска иницијатива за солидарност, који ће се спроводити од 2021 до 2027. године.

Овим поводом, Youthpass сертификате и њихову базу података очекује потпуни преображај. Сертификати ће добити нови изглед и структуру па ће тако, нпр. дозвољавати описе индивидуалних учешћа у више активности у оквиру једног пројекта. Осим тога, постојаће могућност издавања сертификата и за чланове тимова, уколико је то потребно. Функционисање базе података Youthpass-а биће прилагођено новим структурама сертификата, те ће само подешавање и дизајнирање истог бити приступачније.

Youthpass је потврда о учешћу младих и омладинских радника у активностима Еразмус+ омладинских пројеката, која служи у сврху признавања резултата њиховог учења током тих активности, као што су омладинске размене или обуке омладинских радника. Youthpass подстиче учеснике да активно промишљају о ономе што су научили и омогућава им да то запишу и употребе путем сертификата који описује компетенције стечене током учешћа у пројектима.

Нови облик сертификата би требало да буде доступан од лета 2021. године, а до тада је могуће коришћење већ постојећег формата. Више информација заинтересовани појединци и организације могу пронаћи на Youthpass веб-сајту и страници о Youthpass-у на сајту Еразмус+ програма у Србији.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.