Нова Erasmus+ App – твоја Еразмус+ мобилност у једној апликацији

02 March 2021

У оквиру највећег програма мобилности Европске уније, крајем јануара је покренута нова Еразмус+ мобилна апликација која је доступна на Google Play и App Store, као и интернет страници erasmusapp.eu. Апликација значајно унапређује планирање, администрирање и подршку студентима, младима и осталим учесницима мобилности у Европи у оквиру Еразмус+ програма, чинећи учешће лакшим.

Erasmus+ App води учеснике кроз њихове мобилности корак по корак, омогућавајући им да:

  • неопходне административне поступке повезане са мобилношћу обаве дигиталним путем (посебно у фази потраге и пријављивања)
  • приступе посебним понудама и приликама које су на располагању у граду и земљи домаћину
  • се повежу са другима, учешћем у догађајима, друштвеним активностима или волонтирању
  • пронађу корисне савете и приче других учесника мобилности, или опишу своје искуство

Програм Еразмус+ (2014-2020) био је један од најуспешнијих водећих програма ЕУ, омогућивши искуство формалног и неформалног учења у иностранству за више од 10 милиона људи из Европе и шире. Нови Еразмус+ програм за период 2021-2027. године има за циљ да досегне још већи и шири спектар младих, што би нова апликација требало да олакша. Након прве верзије која је већ доступна, очекује се додавање нових функција Еразмус+ апликације у наставку 2021. године.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.