Инфомишите се о приликама за младе у оквиру DiscoverEU иницијативе и Eurodesk мреже

02 November 2023

У циљу промоције DiscoverEU иницијативе и предстојећег пролећног позива, као и могућности за младе које пружа Eurodesk мрежа, Фондација Темпус организује онлајн састанак са заинтересованим странама који ће се одржати у среду, 15. новембра, од 16.00 до 17.00 часова. Циљ овог састанка је пружање детаљних информација о DiscoverEU иницијативи и Eurodesk мрежи свим заинтересованим лицима која сарађују са осамнаестогодишњацима, али и младима до 30 година, било у контексту формалног или неформалног образовања, попут средњих школа или омладинских организација. Вебинар је намењен и свим родитељима који желе да се информишу о доступним могућностима. Сви заинтересовани за учешће на састанку могу да се пријаве попуњавањем кратког регистрационог формулара најкасније до среде, 15. новембра у 12 часова. Линк за приступ онлајн састанку биће достављен накнадно свим пријављенима, а учешће на састанку је бесплатно.

DiscoverEU је иницијатива Европске уније која пружа прилику младима од осамнаест година да путују Европом и, на тај начин, уче о њој кроз сопствено искуство. Млади се такмиче за освајање путних пропусница које им омогућавају да у периоду од максимално месец дана путују по другим европским државама. Осамнаестогодишњаци имају прилику да се пријаве на DiscoverEU конкурс два пута годишње, а више информација о самој иницијативи доступно је на нашем веб-сајту или на Европском порталу за младе. Уколико радите или сарађујете с младима који следеће године пуне 18 година, позивамо Вас да нам се придружите на вебинару и сазнате више о самој иницијативи и условима учешћа, те да нам помогнете да што већи број младих сазна за иницијативу и погодности које она нуди.

Eurodesk је европска мрежа за пружање бесплатних, квалитетних и проверених информација о могућностима за мобилност младих, попут учествовања у омладинским разменама или волонтерским пројектима. Кроз мрежу националних центара повезаних са преко 1600 локалних пружалаца информација у 37 европских земаља, Eurodesk подиже свест младих о могућностима за мобилности у сврху учења и усавршавања и подстиче их да постану активни грађани.

За сва додатна питања можете да контактирате с нама слањем имејла на адресу info@tempus.ac.rs или телефоном на број 011 33 42 430, опција 1.

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

PUBLISHER

Eurodesk Srbija
eurodeskrs@eurodesk.eu

This website has been funded with support from the European Commission. Eurodesk.eu reflects the views of the author (Eurodesk) only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

© Eurodesk, 2021. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.